Силвия Кацарова прецака “Капките” и смени целият сценарий

Защо Силвия Кацарова я няма на сцената на “Като две капки вода” се превърна в по-важен въпорс от този кой ще спечели поредното издание на шоуто. Миналата вечер естрадната лъвица трябваше да подкрепи с Васил Найденов младата изпълнителка Михаела Маринова, за да може тя да се въплъти в нейния образ от култовия дует в естрадата. Това обаче не се случи, даже песента, с която Михаела трябваше да се представи бе подменена с “Болката отляво”, която е част от соловия репертоар на Кеца. Тъй като парчето има версия и с Мария Илиева в лайв от музикални награди на БГ Радио преди години, дуетът беше изфабрикуван изкуствено и подмени образа на Кацарова с този на Илиева.

Заместничката също не присъстваше в залата, от която излъчват Капките, но по обясними причини. Тези дни Мария обяви публично, че е бременна и чака втора рожба, като в момента предимно пребивава на американска земя.

HotNews се опита да стигне до причината за кардиналната смяна в дуетите, които бяха обявени още миналия понеделник. Предполага се, че всички обявени са уговорени предварително и потвърдили, за да няма гафове като този. Уви, обаче ситуацията явно е друга и касае права и финансови уговорки, смятат едни. Тази версия допълва ситуацията в която са един куп естрадни певици, които пропищяха от продуцент, който фалшифицирал подписи (затова алармира първа рокаджийката Милена Славова), взимал права върху песни, чрез други уговорки и пояснения за компилации. Става въпрос за Владислав Славов, който се оказа, че държи правата върху текста на “Огън от любов”. Той информирал продукцията, че не Музикаутор, а той има права върху текста и ако то бъде изпълнено, ще трябва да му се плати. Оказа се, че такива нотариални покани са отправяни и до други телевизии, които са искали да излъчват това и други парчета.

Славов обаче не е автор на текста, нито пък изпълнител на песента. Автори на най-големите текстове на естрадни хитове издадоха пред Блиц, че са били заблудени от продуцента да му прехвърлят авторското си право. Подвел ги с убеждението, че иска подписът им, за да включи въпросните песни в предстоящ сборен албум. 

HotNews разговаря с приближени до Кацарова, но те обясниха, че тя не е влязла в дует с младата си колежка, тъй като била в провинцията. Тази причина обаче звучи не дотам логична, ако все пак предварително е говорено с естрадната звезда и тя е дала съгласието да се включи в шоуто на Нова телевизия на 5 април.

Близки до Кацарова не скриха вероятността Силвия да се притеснява от ситуацията с ковид и да е предпочела да не поема ангажимента от страха си да не пипне коварния вирус. “Все пак е на възраст и е нормално да се пази повече”, коментират в средите. Затова пък Кеца не отказа поканата и излезе на сцената с гласовитата Маринова.

Неотдавна изпълнителката на “Големият кораб минава” се прибра от почивка в Парагвай, но едва ли е под карантина, тъй като миналата седмица гостува в предаването на Гала “На кафе”, пишат от HotNews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *