Мария Бакалова не успя да спечели „Оскар“, но пък беше оприличена на Мерилин Монро от Брад Пит

Победителката за най-добра актриса в поддържаща роля е Юн Йо -Джонг, за изпълнението си в „Минари”
Българската актриса Мария Бакалова не успя да спечели „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля. Нашето момиче беше номинирано за най-престижната награда в киното благодарение на блестящото си превъплъщение в образа на Тутар във филма „Борат“- 2 на Саша Барън Коен.

Отличието грабна Юн Йо-Джонг за ролята си във филма „Минари“. Южнокорейската актриса почти се свлече на колене, след като беше обявена за победител в тази категория от Брад Пит.

„Г-н Пит, най-накрая ми е приятно да се запознаем“, каза тя, предизвиквайки смях сред аудиторията.
„Как мога да победя Глен Клоуз?“, добави тя.

При представянето на номинираните Брад Пит направи страхотен комплимент на Мария Бакалова, като я оприличи на Мерилин Монро и заяви, че тя ще бъде голяма звезда някой ден.

„Добре дошла, Мария“, приветства я той..

73-годишната Юн Йо–Джонг спечели битката с ролята на нечестиво любезната баба в сърцераздирателната история за южнокорейско семейство, което се премества да живее в Америка. Тя заяви, че актьорите наистина са се почувствали сякаш са едно семейство, докато са снимали филма. Юн Йо–Джонг е първата корейска актриса, която получава „Оскар“.

В речта си след приемането на статуетката Юн каза още, че досега „Оскарите“ за нея са били просто предаване по телевизията и не може да повярва, че сега стои на сцената с награда в ръка.

Претенденти за отличието за най-добра актриса в поддържаща роля бяха още Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“ (Hillbilly Elegy), Оливия Колман за „Бащата“ (The Father) и Аманда Сайфред за „Манк“ (Mank). Бургазлийката Мария Бакалова се нареди именно до тези големи имена в киното, което е безспорен успех за България.

В интервю след церемонията Бакалова сподели пред журналисти, че е научила, че трябва да се осмелява да мечтае и да действа. „Трябва да сме по-добри, да се подкрепяме повече. Имаме нужда от повече различни лица, различни образи на екрана. Много е трудно да се прави комедия, мислех, че е лесно и забавно, но всичко е тайминг. Трябва да си смел и да рискуваш“, каза тя.

Освен с таланта си, българката успя да направи впечатление и с избора си на тоалет.

„Мария Бакалова изглеждаше невероятно“, беше коментарът на Би Би Си.

Роклята на „Louis Vuitton“, която носеше младата актриса е направена от 100 метра тюл, съчетан с дълбоко V-образно деколте, украсено с диамантена огърлица.

Докато дефилираше по червения килим, Мария изглеждаше като кралица. Тя очарова всички с бляскавата си визия, напълно противоположна на образа, за който спечели номинацията за „Оскар“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *