Транс гаджето на Тихомир от “Фермата” лети с тротинетка по магистралата

Емили няма шофьорска книжка.

Странен субект беше забелязан да хвърчи на тротинетка по магистрала „Хемус“ със 120 км/ч.

Оказа се, че странният индивид, надпреварващ се със смъртта по магистралите у нас, е джендърът Емили – гадже на Тихомир-Мелиса от Фермата, който тръгна да си сменя пола, но по-късно се отказа. Преди дни Емили беше заснета по джапанки да развива смъртоносната скорост от 120 км/ч с тротинетката си по скоростен път във Варна.

Всъщност тя не лети с тротинетка, а с електрически скутер, който притежава заедно с приятеля си Тихомир, уточнява Би Ти Ви. Емили споделя, че редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Приятелят ѝ Тихомир също се придвижва със скутера.

РЕКЛАМА

“Обикновените тротинетки, които се взимат под наем, вдигат до 25 км/ч и са лекички. Всъщност те тежат 10-15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купи от всякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв., тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробега ѝ е 160 км с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем. Познавам пътните знаци, въпреки че нямам книжка. Спирам на светофари.”, каза пред Би Ти Ви Емили Йорданова.

Подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя, предупреждават експертите. „Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване. Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция Пътна безопасност. „Това не е административно нарушение, а това е престъпление. Следователно всеки, който си позволява да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, с нерегистрирани превозни средства, извършват престъпление“, допълни Рапчев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *