СЪДИМ ЛИ ЗА КНИГАТА ПО КОРИЦАТА? СИМОНА И РАДОСЛАВ ОТ “ФЕРМАТА” В НЕПРИЯТНА СВАДА

Безспорно, интересът на зрителите е прикован към тазгодишният сезон на “Фермата”, в който кратко участие взе и Христо Стоичков. Уви, дори участието на футболната звезда не бе коментирано толкова, колкото скандалът между фермерите от отбор “Нови надежди”, а именно Радо и Симона.

Двамата влязоха в словестна битка която премина всички граници. След като само епизод по-рано Христо Стоичков им каза да не се делят, ето че отбор “Нови надежди” не послушаха съвета на госта на сезона. Нека обаче разгледаме нещата по-подробно.

Преди няколко епизода, двамата влязоха в остър конфликт, от който победители няма. Зрителите се разделиха на два отбора – едните подкрепящи фермерът Радослав, а другите – фермерката Симона. Красавицата и баскетболистът станаха най-коментираните личности в социалните мрежи, а медийното пространство донажежава ситуацията.

Няма да цитираме думите, които двамата си размениха, само ще припомним, че Симона се закани да съди Радослав за клевета. Припомняме ви, че той я нарече “платена”, а какво го е довело до тази мисъл – не знаем. Дали той обаче знае нещо за Симона? Дали се оносновава само на клюки? Или пък използва епитета към нея заради поддържаният външен вид? И това не знаем. Знаем само това, че зрителят не остана равнодушен и се

Ето какво гласят и коментарите в социалните мрежи:

Според зрителите, излъчените скандали идват малко в повече и дори сравняват риалити формата с друг популярен такъв, който от няколко години не е на екран.

В първата част от коментарите, ще ви покажем тези, които осъждат остро поведението на фермера Радослав. Ето какво гласят те:

PR-ескпертът Атанас Лазаров също изрази мнение по темата като видимо подкрепи Симона и повдигна интересен въпрос, а именмо защо хората са толкова зли.

Разбира се, има и хора, които не заемат страна, защото им е дошло до гуша от скандали, спретни и всякакви глупости и смятат че те нямат място в това шоу. Една дама, която е коментирала ситуацията дори споделя мнение, че ако продължават така, предаването ще изгуби доста от зрителският си вот.

Не липсват обаче и коментари, които подкрепят поведението на фермерът Радослав спрямо Симона.

Също така, напомняме че скандалът тръгна заради.. две филийки хляб.

Няколко епизода по-рано, този който бе излъчен на 6-ти септември, докато всички празнуваха рожденият ден на фермерът Чавдар от отбор “Стари герои”, Радослав от “Нови надежди” се отдели от празнуващите заради.. допълнителна порция. Оставяме публикацията тук, както и ще ви покажем малка част от коменрарите под нея.

Както всички знаем, Радослав е спортист, който е фитнес треньор и баскетболист. Момче с добра физика, което във визитката си споделя че иска да бъде пример за децата и да ги накара да обикнат спорта. Адмирации за което.

И тук идва момента, в който не адмирираме подобно поведение от мъж към жена. И то във формат с огромна зрителска аудитория. За съжаление, подобно на него, много често в живота си съдим за книгата по корицата. Зад интервенциите на Симона се крие човек, който има близки, семейство и приятели, на които едва ли им е приятно да чуват подобни епитети като “платена”. Неведнъж, водещите са споделяли че Симона е завършила право. Може би и това е причината, поради която се закани да предприеме действия срещу Радослав.

Снимка: Фермата 8

А сега, нека се замислим за това до какво води всичко това? Най-лесно е да съдим и злословим срещу някого. А замисляме ли се как се чувства той или семейството му? Замисляме ли се как влияе това върху психиката на един човек? До какви временни или перманентни състояния може да доведе? Не, най-лесно ни е да коментираме оатаналите. Колко лесно е да обидиш някого лице в лице, в телевизионен ефир пред милиони зрители или като напишеш лош коментар или очерняща статия.

Само си представете, че някой би обидил вас по телевизията или срещу вас има купища лоши коментари.. Ще издържите ли на напрежението? Ще издържите ли на това, когато отидете в ресторант, на бар или просто се разхождате някъде, хората да ви заклеймяват и да шушукат по ваш адрес? Едва ли. Да, както гласи поговорката “На чужд гръб и 100 тояги са малко”, но когато става въпрос за нас самите, едва ли бихте издържали и до 10.

Всички сме съпричастни и страдаме много, когато прочетем за случаи на домашно насилие, самоубийства, убийства и други подобни новини, но понякога думи са по-остри и по-страшни дори от куршуми. Споменете си за експеримента с ориз, на койтосе казваха на три различни буркана “Обичам те”, “Все ми е тая” и “Мразя те”. В първият буркан, оризът ще бъде хубав, във вторият ще бъде малко по-зле от първият, а третият буркан ще се развали. Да, това се случва и при хората. Не, Симона не е виновна за положението в България. Не е виновна за дупката в озновият слой, не е виновна за ниската ни обща култура или грешни избори в живота. Най-лесно е да обвиним някого за всички смъртни грехове. Но не тя е виновната, а всички ние!

Минали са твърде малко дни от страта на предаването. Не знаем почти нищо за участниците от отбор “Нови надежди”, защото времето за излъчване е кратко. Тепърва предстои да опознаем участниците по-добре и нека не прибързваме със заключенията.

Ние няма да изказваме мнение по темата. Да, не е най-достойното и доблестно нещо да обиждаш жена. Симона също не му остана длъжна и станахме свидетели на свада, която продукцията можеше да ни спести. Дали отношенията между двамата ще се подобрят, дали ще станем свидетели на още подобни сутиации или двамата ще се игнорират? Предстои да разберем..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *