Менте DJ Дамян събира пари от феновете си

Шоуменът Дамян Савов, известен като диджей Дамян стана жертва на онлайн измама, научи HotArena.

В различните социални мрежи фигурират страници с иззето съдържане от оригиналните, предлагащи парични награди. За участие лицето, представящо се за Дамян, изисква лична информация, номера на карти, в случаи дори трицифрен превод, гарантиращ обратното възнаграждение.

Последната измама е в Инстаграм. Профилът е досущ като реалната страница на Дамян, а единствената разлика е броят последователи – подробност, която убягва на почитателите му.

„Този профил няма нищо общо с оригиналния, но цялото съдържание е едно към едно. Подобен проблем имах първо във Фейсбук, но като че ли хората там се усетиха навреме, докладваха страницата. Там започнаха с 5000 евро, след това с 1000 евро, после минаха на 1000 лв. Това не са малко пари – става дума за близо 10 хил. Вероятно има хора, които са били опарени, но те трябва да са наясно с измамата – другата страна изисква информация от кредитни карти, лични документи и пр. Най-наглите предложения са от типа на – изпратете 100 лв., а ние ще ви изпратим наградата в еди-какъв си размер… Знам, че не само аз съм се сблъсквал с подобна неприятност, лъжат мои приятели“, разказва Дамян пред “Телеграф”.

Най-често съобщения получават хората, които са последвани от реалния профил, след тях се нареждат изявени фенове, а накрая потребители, които харесват или коментират публикации.

Дамян е събрал около 300 – 400 души, които са докладвали. През последната седмица страни от мрежите, тъй като е в трескава подготовка за рождения си ден на 15 април. „Реших да си направя подарък – чисто ново студио, в което ще празнувам. Разбира се, отново ще излъчвам във Фейсбук. Продължавам да правя това, защото ми носи удоволствие, радва и публиката. Сега ще е различно – и като обстановка, и като програма“, завършва звездата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *