Фолк жанра на бунт: “Оставете ни да пеем”

Нова порция гняв си навлече щабът с идеята отварянето на нощните заведения да се отложи и вместо на 29 април те да заработят на пълни обороти в необозримото бъдеще.

Проверка на “България Днес” във фолксредите показа, че изпълнителките са в трескава подготовка за завръщане, а препоръките на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев така дългоочакваният от певци и ресторантьори 29 април да не бъде датата на пълно отваряне, предизвикват нова вълна на негодувание.

“Нека политиците да гледат как ще съставят правителство, а нас да ни оставят да пеем! Преди броени дни бях на ранно участие в заведение, което работи от 19 до 23 ч. Вместо 30 минути бях на сцената 75 минути. Хората са зажаднели за музика, танци и веселие след всичко, което ни залива”, сподели пред “България Днес” хитовата изпълнителка на “Черна орхидея” Лорена и допълни, че и на 50% капацитет на заведенията може да се получи хубаво празненство с всички противоепидемични мерки.

Същото мнение изрази и друга легенда на попфолка – Весела. Изпълнителката на златния хит “300 нощи, 300 дни” също очаква с нетърпение нощна България да заработи на нормални обороти.

“Повече от година работата ни е прекъсната и е много трудно. Не е лесно да се гледа семейство и дете в тази ситуация. Времето ще се подобрява и ще има възможност за отваряне на летните градини”, коментира Весела и добави, че подготвя нова песен и ударно завръщане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *