Правила и организация по събаряне на къща

Независимо дали мястото за събаряне е закупено от строителен предприемач или частно лице, събарянето на старата сграда трябва да бъде правилно планирано. Ето, защо е много важен подборът на фирма, която ще изпълни разрушителната дейност.

Преди да започнат работа, специалистите определят, каква тежка техника ще е необходима за разрушаването на сградата, какъв обем елементи ще бъдат демонтирани, в какъв диапазон от време ще се извърши цялото задание.
Работниците извършват подготвителна работа за демонтаж на покрива.
Също толкова важен въпрос са безопасността, хората, зелените площи, съседните сгради. Територията също трябва да бъде добре защитена от възможни повреди от конструкциите на разрушената къща. И накрая, важно е да се планира обемът и видът на строителните отпадъци и отломките от разрушаването, които да бъдат отстранени и изхвърлени. На база тези неща се определя и събаряне на къща цена.

ПЪРВО: ИЗБОР НА МЕТОД ЗА РАЗРУШАВАНЕ

Съществуват няколко начина за разрушаване на сграда. Използването на експлозиви се прилага в случай на високи, многоетажни сгради. Тук, разбира се е необходимо да се свържете със специализирана организация, която ще изчисли, колко експлозиви ще са необходими за разрушаването, както и компетентно ще планира поставянето им, така че след процеса на унищожаване да се контролира.

Жилищните сгради, като къщите, най-често се разрушават по традиционния метод с помощта на тежко оборудване. Тук се явяват багер, багер-товарач, пневматични чукове и отбойни чукове.
Малки сгради на обекта: тавани, веранди, беседки, гаражи, навеси и други се демонтират ръчно с електрически и бензинови инструменти. Този метод се използва, когато е невъзможно да се използва тежко оборудване, ограничено пространство, невъзможност за достъп. Разбира се, съществува и разлика в едното събаряне на къща цена и другото.

ВТОРО: ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА МЯСТОТО ЗА СЪБАРЯНЕ

За безопасен механичен или ръчен демонтаж на сградата работната зона трябва да бъде правилно оградена. Също така е необходимо да се използват оградни ленти, временни огради на работната площадка, така че външни лица да нямат достъп до опасната зона.
Правилното разрушаване не е само технически проблем. Също толкова важно е да се поддържа сигурността. Често чуваме за произшествия, причинени от множество нарушения в това отношение. Когато всички правила са спазвани и всички изисквания и разпоредби безопасността на демонтажните работи ще е гарантирана.

МЕТЕОРОЛОГИЧНО ВРЕМЕ

Важно е работата по разрушаването да не се извършва при силен вятър. Тогава има опасност сградата да се срути. Когато скоростта на вятъра надвиши 10-12 m/s, незабавно се спира събарянето.

ОРГАНИЗАЦИЯ И УПРАВЛЕНИЕ

Всеки обект за демонтаж и къртене има собствен инженер по разрушаване (бригадир). От момента на започване на събарянето бригадирът води дневник на къртенето и демонтажните работи. Той отговаря за поставянето на огради и трябва да гарантира, че зоната, където се извършват работите е адекватно защитена от странични лица, животни и превозни средства.

ТРЕТО: ПЛАНИРАНЕ И ДЕПОНИРАНЕ НА ОСТАНКИТЕ ОТ КОНСТРУКЦИЯТА

Когато цялата работа е свършена, остава да се отървете от отломки и остатъци от конструкции. Тук, независимо дали сте частен инвеститор или управлявате бизнес, трябва да използвате услугите на професионална фирма, която се занимава не само с разрушаване и демонтаж, но и с отстраняване и изхвърляне на остатъци – стария строителен материал.

Разчистената площ ще е готова за строителни работи – фундамент и изграждане на нова къща или друга инфраструктура. Всичко относно събаряне на къща цена. Може да разберете и като директно се свържете с фирмата изпълнител!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *