След скандала с крадената песен на Камелия: Албанският автор иска незабавно да бъде свалена от нета


Скандал разтърси музикалните среди, след като стана ясно, че новата песен на Торино и Пашата с участието на Камелия „План Б“ е крадена. Оказа се, че песен с абсолютно същата музика и подобен по смисъл текст вече е издадена от албански артисти. Става дума за песен със заглавие „Дале“ на албанските изпълнители Бутринт Имери, Кида и Ледри Вула. Парчето е излязло на 3 юли миналата година. За 10 месеца клипът е успял да събере над 102 милиона гледания и се превръща в хит в цяла Албания.

Екип на „Телеграф“ се свърза с Тодор Димитров Торино с въпрос как би коментирал обвиненията, които бяха разпространени в интернет и дали песента им е крадена, но той беше лаконичен и заяви, че няма да коментира.


Свързахме се и със звездата на фолка Камелия, която заяви, че все още не е запозната с темата: „Не знам такова нещо песента да е крадена. Тя си има автори, които са се подписали с имената си и трябва тях да попитате, аз съм гост изпълнител в проекта. Все пак е възможно това да са купени семпли, но песента със сигурност не е едно към едно с друга. След като е излязла на пазара, би трябва всичко да е уредено. Да не забравяме, че живеем във времена, където всеки може да си купи всичко, музика, идеи и това не е кражба“, коментира пред екип на „Телеграф“ певицата.

Потърсихме за мнение и албанската страна. На въпрос дали е чувал песента на българските изпълнители, мениджърът на албанската звезда Денис Авдиу остана изненадан и заяви: „Тази песен е тотално копие“. От разказа му става ясно, че правата за музиката не са отдавани на други изпълнители, основният автор е албанската звезда Бутринт Имери, а ексклузивен продуцент е 96 MGМТ. Той добави още, че авторските права са уредени и че ще си търсят правата, като първото нещо, което предстои, е да свалят българското копие в рамките на 72 ч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *