Комикът е на 48 години и се притеснявал, че ще му бъде трудно да започне от нулата.


Комикът е на 48 години и се притеснявал, че ще му бъде трудно да започне от нулата.

Герасим Георгиев – Геро бил на път да последва своя колега Васил Василев – Зуека – да си стегне куфарите и да напусне страната.

Единственото, което било спирачка в намерението му да каже “довиждане” на родината, била възрастта му. Комикът е на 48 години и се притеснявал, че ще му бъде трудно да започне от нулата. “Моето търпение взе да се изчерпва. За всеки е обидно да работи в тази държава. Тя ни обижда всеки ден. Затова да не се питаме защо Терминал 2 е пълен”, обясни желанието си за емиграция Геро.

Актьорът призна в интервю, че “ако е бил компютърен специалист или музикант”, отдавна е щял да си потърси щастието извън България. За него сегашното дередже на страната ни е повече от отчайващо. Българите, твърди екранният Зорба, страдали от стокхолмски синдром – харесвали похитителите си.


“Все така ги избират във властта. Днес има газ, утре – няма. Днес вдигат цените на едно, утре на друго”, вайка се популярният комедиант пред “България Днес”. Сред тези “лашкания”, пита той, “животът ни нормален ли е?”. И си отговаря сам и категорично: “Не, не е”. Актьорът смята, че друга основна вина за тежката ситуация у нас са “полярностите”. Народът обаче бил отчайващо търпелив въпреки вайканията, че “няма оправия в държавата”. За решението на Герасим Георгиев да попълни редиците на напускащите България имало и персонални виновници. И понеже е актьор, той открива вина в културния министър Атанас Атанасов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *