Фолк певецът Константин забъркан в трафик на бежанци? (Настанявал ги в хотела си край Царево)

Фолк певецът Константин забъркан в трафик на бежанци? (Настанявал ги в хотела си край Царево)

Сигнал до Narod.bg забърка фолкпевеца Константин Иванов Славчев, познат като Коцето, в банда с пробити ченгета от ГЕРБ, занимаваща се с трафик на бежанци от Турция към Сърбия!

Данните, които прокуратурата и МВР трябва да проверят, сочат, че Коцето участвал в канал за нелегални имигранти, които влизали у нас през граничната зона с Турция в района между Малко Търново и Резово, което попада в границите на природен парк „Странджа”.

Този район от границата с Турция е най-натовареният откъм трафиканти на бежанци
Като всеки нелегален бизнес, и трафикът на бежанци – предимно сирийци и афганистанци, има нужда от униформена подкрепа, за да успее. Затова в групичката около Коцето имало компрометирани полицаи, назначени по времето на ГЕРБ, чиято задача била да подават своевременна информация за хайки и засади на каналджиите.

Само преди два месеца – на 1 април, бе проведена специализирана полицейска операция на територията на София и страната от служители на ГДБОП, Гранична полиция и ДАНС по линия незаконна миграция. В хода на операцията бяха задържани 7 лица, сред които и един служител на МВР.

Смята се, че хотелът в Царево, който Коцето негласно притежава, е използван като първа база за настаняване на имигрантите, преди да бъде решено кога и с какво да бъдат транспортирани от морето през вътрешността на страната до браздата със Сърбия, където ги поема следващият трафикант.

Според сигнала при договарянето на сделките на границата с турските трафиканти Коцето използвал името на Махмуд Йозджан, без самият той да знае, че го набъркват в канал за бежанци.

Мотивът за участие в такава престъпна схема е очевиден – цената за превод от морето до сръбската граница е около 2000 евро на калпак – т.е., за микробус с двайсетина сирийци и афганистанци, натъпкани като сардели, организаторите на канала прибират 40 хиляди евро, коментира източникът на Narod.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *